Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı et ben keçi eti kullandım
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet büyük boy patates
- 3 adet soğan
- 5 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
Sosu için;
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kekik
- Kimyon
- Karabiber
- Sıvıyağ veya tereyağı
Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri küp küp doğrayıp fırın kabımıza alıyoruz.
- Doğrama işlemi bittikten sonra hepsini karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırıyoruz.
- Fırın kabımızdaki yemeğin üzerine gezdiriyoruz.
- Islatıp suyunu sıktığımız pişirme kağıdını yemeğimizin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra pişirme kağıdını üzerinden alıp yemeğimiz biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar.
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir kontrollü pişirmeye dikkat edelim 🌸.
Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder