20 Nisan 2021 Salı

Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi

 

Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı et ben keçi eti kullandım
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 3 adet soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Sıvıyağ veya tereyağı

    Antep Tava (Fırın Türlü De Denebilir) Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri küp küp doğrayıp fırın kabımıza alıyoruz.
  • Doğrama işlemi bittikten sonra hepsini karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırıyoruz.
  • Fırın kabımızdaki yemeğin üzerine gezdiriyoruz.
  • Islatıp suyunu sıktığımız pişirme kağıdını yemeğimizin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra pişirme kağıdını üzerinden alıp  yemeğimiz biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir kontrollü pişirmeye dikkat edelim 🌸.
  • Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder