21 Nisan 2021 Çarşamba

Arnavut Böreği Misali Tarifi

 

Arnavut Böreği Misali Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç malzemesi için :

  • 1 adet pırasa
  • 250 gram lor
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 50 gram tereyağı

    Arnavut Böreği Misali Tarifi Yapılışı

  • Un ,su, tuz ve sirke yoğurulur.
  • 40 beze olacak şekilde ayrılır.
  • İç harç için pırasa küp küp doğranır ve iyice senecek şekilde kavrulur .
  • Ocaktan alınır, lor eklenir, pul biber ,tuz ,nane ,karabiber eklenir.
  • Biraz şeker atarsanız tadını öne çıkaracaktır.
  • Bezeler 10 cm olacak şekilde (tabak kadar) açılır, 20 beze üst 20 beze alt taban olacak.
  • Açtığımız bezeler arası yağlanarak yirmili iki hamur hazırlanır .
  • Hazırlanan hamur streçlenerek buz dolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Sonrasında bu iki kat merdane yardımı ile açılır ve alt taban tepsiye yerleştirilir .
  • İç harç koyulur ve üst taban kapatılıp üzeri yağlanır.
  • Hazırlanan börek dilimlenerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder