Arnavut Böreği Misali Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
İç malzemesi için :
- 1 adet pırasa
- 250 gram lor
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
- 50 gram tereyağı
Arnavut Böreği Misali Tarifi Yapılışı
- Un ,su, tuz ve sirke yoğurulur.
- 40 beze olacak şekilde ayrılır.
- İç harç için pırasa küp küp doğranır ve iyice senecek şekilde kavrulur .
- Ocaktan alınır, lor eklenir, pul biber ,tuz ,nane ,karabiber eklenir.
- Biraz şeker atarsanız tadını öne çıkaracaktır.
- Bezeler 10 cm olacak şekilde (tabak kadar) açılır, 20 beze üst 20 beze alt taban olacak.
- Açtığımız bezeler arası yağlanarak yirmili iki hamur hazırlanır .
- Hazırlanan hamur streçlenerek buz dolabında yarım saat dinlendirilir.
- Sonrasında bu iki kat merdane yardımı ile açılır ve alt taban tepsiye yerleştirilir .
- İç harç koyulur ve üst taban kapatılıp üzeri yağlanır.
- Hazırlanan börek dilimlenerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder