Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
Karamel sos;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
Yapılışı
- Bir tencere içerisinde yağımızı eritelim.
- Eriyen yağımızın üzerine unumuzu ekleyelim.
- Kokusu çıkan una yavaş yavaş sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Şekeride ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Altını kapatıp vanilyamızı ekleyelim.
- Islattığımız borcama döküp dolaba koyalım.
- Bu sırada karameli yapalım.
- Şekeri teflon tavaya alalım kısık ateşte erimesini bekleyelim.
- Nişastayı su ile açalım.
- Eriyen şekere su ekleyip karıştıralım ve üzerine nişastalı suyu ekleyip koyulaşana kadar karıştıralım.
- Dolaptan çıkardığımız tavuk göğüsü üzerine döküp soğuduktan sonra afiyetle yiyelim.
Şimdiden herkese afiyet olsun 😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder