Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi İçin Malzemeler
- 24 adet haşlanmış soyulmuş bıldırcın yumurtası
- 1/4 fincan su
- 1/2 su bardağı beyaz sirke
- 1/4 çay kaşığı anason tohumu
- 1/4 çay kaşığı kereviz tohumu
- 1/2 çay kaşığı tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı rezene tohumu
- 8 adet karanfil
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 adet arpacık soğan (İnce dilimlenmiş)
- 2 adet defne yaprağı
Bıldırcın Yumurtası Salamura Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küçük bir tencereye su ve beyaz sirkeyi dökün.
- Arpacık soğanı dilimleyin ve suya ekleyin. Kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber ve deniz tuzunu da suyun üzerine ilave edin.
- Malzemeleri birleştirmek için güzelce karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.
- Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
- Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları cam kavanoza yerleştirin.
- Soğuyan karışımı yumurtaların üzerine dökün.
- Kavanozun ağzını kapatarak 24 saat buzdolabında bekletin.
- Hazırladığınız salamura bıldırcın yumurtalarını 2 hafta içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder