Buz Dolabı Poşetiyle Lokma Tatlısı Tarifiİçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alalım.
- Kaynamaya başladığı gibi bir kaç damla limon suyu sıkalım.
- 10, 12 dakika boyunca kaynatalım kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
- Ardından lokma hamurunu hazırlayalım. Su, şeker, maya, tuz, ve unu ekleyip elimizle 5- 10 dakika boyunca karıştıralım.
- Üzerini örtüp hamuru mayalanmaya bırakalım 1 saatte mayalanacaktır.
- Mayalanan hamurun havasını alıp dolap poşetine dökelim.
- Dolap poşetin ucunu kesip kızan yağa lokmaları dökelim makası ara ara yağa batırıp hamuru keselim.
- Pişen lokmaları sıcak sıcak soğuk şerbete atalım.
- Şerbette çok tutmayın iyice şerbete buladığınız dan emin olun ama 😊 ardından lokmaları servis tabağına alıp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder