7 Nisan 2021 Çarşamba

Buz Dolabı Poşetiyle Lokma Tatlısı Tarifi

 

Buz Dolabı Poşetiyle Lokma Tatlısı Tarifiİçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

    Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alalım.
  • Kaynamaya başladığı gibi bir kaç damla limon suyu sıkalım.
  • 10, 12 dakika boyunca kaynatalım kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Ardından lokma hamurunu hazırlayalım. Su, şeker, maya, tuz, ve unu ekleyip elimizle 5- 10 dakika boyunca karıştıralım.
  • Üzerini örtüp hamuru mayalanmaya bırakalım 1 saatte mayalanacaktır.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp dolap poşetine dökelim.
  • Dolap poşetin ucunu kesip kızan yağa lokmaları dökelim makası ara ara yağa batırıp hamuru keselim.
  • Pişen lokmaları sıcak sıcak soğuk şerbete atalım.
  • Şerbette çok tutmayın iyice şerbete buladığınız dan emin olun ama 😊 ardından lokmaları servis tabağına alıp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder