Buzdolabı Poşeti İle Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Nasıl DökülürTarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeli dolusu yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ve ayrıca çeyrek su bardağı daha su
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve ayrıca bir küçük parça limon
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 adet kilitli buzdolabı poşeti yada normal şeker poşeti de kullanabilirsiniz
Kullanmış olduğum bardak ölçüsü 200 ml
Yapılışı
- Öncelikle hamurun yapıyla başlayalım bunun için karıştırma kabına maya ,şeker ,tuzu ve suyu alıp karıştıralım.
- Üzerine yağı ve nişastayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Sonra 1 bardak unu kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
- Geriye kalan unu da ekleyip oldukça cıvık kıvamda bir hamur elde edelim hamuru üzerini örtüp 3o dakika mayalanmaya bırakalım o arada şerbetin yapımına geçelim.
- Tencereye su şeker ve limonu ve suyunu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ocağın büyük gözünde şerbet kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 8 dakika ara ara karıştırarak kaynatalım daha sonra şerbeti soğuması için ayrı geniş bir kaba alalım.
- Bu sürede hamurda mayalanmış olacaktır.
- Buzdolabı poşeti alttan bir köşesini küçük nohut büyüklüğünde keselim bu kestiğimiz kısım bardağın içinde olacak şekilde bardağa yerleştirelim hamurdan poşetin içine yeteri kadar dökelim ve biraz ısıtılmış yağın üzerine sıkarak mutfak makası ile kesip yağa bırakalım makası her defasında yağa batıralım ki hamur makasa yapışmayıp kolayca düşsün.
- Tavaya yeteri kadar hamur döktükten sonra karıştırarak nar gibi kızartalım kızaran lokmaları soğuk şerbete atalım.
- Bir kaç tur şerbetin içinde karıştırıp çıkaralım geriye kalan bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım. Deneceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder