Ceviz Pare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet Malzemeleri
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Hamur Malzemeleri
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç Malzemesi
- İri kıyılmış ceviz
Ceviz Pare Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım. Kaynamaya başladığında limonu ilave edelim. Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Hamur için.
- Bütün malzemeleri bir kapta iyice özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım.
- Ortasına ceviz koyup kapatıp yuvarlayalım. Bir tabağa irmik koyalım. Yuvarladığımız hamurları irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika alt üst altınsarı kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbet dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊.
- Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrollü pişirin. Bir gün önceden yaparsanız daha lezzetli olacaktır 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder