18 Nisan 2021 Pazar

Ceviz Pare Tarifi

 

Ceviz Pare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Hamur Malzemeleri

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Malzemesi

  • İri kıyılmış ceviz

    Ceviz Pare Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım. Kaynamaya başladığında limonu ilave edelim. Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Hamur için.
  • Bütün malzemeleri bir kapta iyice özleşene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım.
  • Ortasına ceviz koyup kapatıp yuvarlayalım. Bir tabağa irmik koyalım. Yuvarladığımız hamurları irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika alt üst altınsarı kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbet dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊.
  • Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrollü pişirin. Bir gün önceden yaparsanız daha lezzetli olacaktır 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder