18 Nisan 2021 Pazar

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr güllaç yaprağı
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz

Üzeri İçin

  • Toz fıstık
  • Çilek

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtalım, şekerlerin tamamen erimesi gerekiyor. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakalım. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur.
  • Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizelim.
  • Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir kepçe süt dökelim. Yaprakların yarısı bittikten sonra ara kata ceviz serpelim. Üzerine kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde devam ederek ıslatalım.
  • Üzerini fıstık tozu ve çilek ile süsleyelim. En az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder