Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr güllaç yaprağı
- 3.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
Üzeri İçin
- Toz fıstık
- Çilek
Güllaç Tarifi Yapılışı
- Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtalım, şekerlerin tamamen erimesi gerekiyor. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakalım. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizelim.
- Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir kepçe süt dökelim. Yaprakların yarısı bittikten sonra ara kata ceviz serpelim. Üzerine kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde devam ederek ıslatalım.
- Üzerini fıstık tozu ve çilek ile süsleyelim. En az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder