11 Nisan 2021 Pazar

Çilekli Tart Tarifi

 

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3,5 su bardağı un kontrollü ekleyin

Krema için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

    Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp içine vanilin ekleyelim.
  • Hamur içinde oda sıcaklığındaki tereyağını ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alalım.
  • Unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım ve hamuru yaklaşık bir saat kadar dolapta dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru eşit şekilde tereyağ ile yapladığımız kalıplara yayalım.
  • Üzerine çatalla delelim.
  • 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen tartları soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
  • Kremasını sürüp çileklerle süsleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder