Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı nişasta
- 3,5 su bardağı un kontrollü ekleyin
Krema için;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp içine vanilin ekleyelim.
- Hamur içinde oda sıcaklığındaki tereyağını ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kaba alalım.
- Unu da kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım ve hamuru yaklaşık bir saat kadar dolapta dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru eşit şekilde tereyağ ile yapladığımız kalıplara yayalım.
- Üzerine çatalla delelim.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tartları soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
- Kremasını sürüp çileklerle süsleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder