Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Zebra Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurtalar, toz şeker, süt ve sıvı yağ kaba alınarak mikser yardımıyla iyice kabarıp rengi açılana kadar çırpılır.
- Daha sonra karışım ikiye bölünür.
- Yarısına, üç çorba kaşığı kakao, yarım paket vanilya elenerek ilave edilip mikser kullanmadan karıştırılır.
- Diğer yarıya ise undan üç çorba kaşığı, yarım paket vanilya elenerek mikser kullanmadan karıştırılır.
- Her iki karışıma da kalan unun yarısı ve birer paket kabartma tozu elenerek eklenir.
- Tekrar bir spatula veya çırpma teliyle kısaca karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış kalıbın ortasına önce iki çorba kaşığı kakaolu harçtan, onun tam ortasına iki çorba kaşığı sade harçtan dökülür.
- Bu işleme dönüşümlü olarak iki harç da bitene kadar devam edilir.
- Önceden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika (ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar) pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder