11 Nisan 2021 Pazar

Zebra Kek Tarifi

 

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurtalar, toz şeker, süt ve sıvı yağ kaba alınarak mikser yardımıyla iyice kabarıp rengi açılana kadar çırpılır.
  • Daha sonra karışım ikiye bölünür.
  • Yarısına, üç çorba kaşığı kakao, yarım paket vanilya elenerek ilave edilip mikser kullanmadan karıştırılır.
  • Diğer yarıya ise undan üç çorba kaşığı, yarım paket vanilya elenerek mikser kullanmadan karıştırılır.
  • Her iki karışıma da kalan unun yarısı ve birer paket kabartma tozu elenerek eklenir.
  • Tekrar bir spatula veya çırpma teliyle kısaca karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış kalıbın ortasına önce iki çorba kaşığı kakaolu harçtan, onun tam ortasına iki çorba kaşığı sade harçtan dökülür.
  • Bu işleme dönüşümlü olarak iki harç da bitene kadar devam edilir.
  • Önceden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika (ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar) pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder