Donat Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- İstediğiniz çeşitte benmari usulü eritilmiş çikolata
Donat Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun.
- Pürüzsüz yumuşak bir kıvama gelince üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar mayalanması için bir kenara alın.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta 1/2 santim kalınlığında açın.
- Ben donut aparatıyla yaptım ama siz yoksa yuvarlak bir kalıp ya da bardak ile kesin.
- Orta kısım içinde duy ya da ufak birşey ile yuvarlak şekilde kesin.
- Şekil verdiğiniz hamurları küçük boylarda kestiğiniz yağlı kağıt üzerine alın.
- 15/20 dakika daha mayalanması için bekletin.
- Derin bir tencereye ya da tavaya yarısına gelecek kadar sıvı yağ alın.
- Yağı çok fazla kızdırmadan donatları yağlı kağıt ile içine alın. (şekilleri bozulmasın diye )
- Yağlı kağıdı maşa yardımıyla çıkarın.
- İki tarafı da kızaran donatları havlu kağıt üzerine alın.
- Daha sonra isterseniz tarçın ve tozşekeri karıştırıp ona bulayın.
- İsterseniz de benim yaptığım gibi çikolatalara bulayarak istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder