14 Nisan 2021 Çarşamba

Donat Tarifi

 

Donat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • İstediğiniz çeşitte benmari usulü eritilmiş çikolata

    Donat Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun.
  • Pürüzsüz yumuşak bir kıvama gelince üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar mayalanması için bir kenara alın.
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta 1/2 santim kalınlığında açın.
  • Ben donut aparatıyla yaptım ama siz yoksa yuvarlak bir kalıp ya da bardak ile kesin.
  • Orta kısım içinde duy ya da ufak birşey ile yuvarlak şekilde kesin.
  • Şekil verdiğiniz hamurları küçük boylarda kestiğiniz yağlı kağıt üzerine alın.
  • 15/20 dakika daha mayalanması için bekletin.
  • Derin bir tencereye ya da tavaya yarısına gelecek kadar sıvı yağ alın.
  • Yağı çok fazla kızdırmadan donatları yağlı kağıt ile içine alın. (şekilleri bozulmasın diye )
  • Yağlı kağıdı maşa yardımıyla çıkarın.
  • İki tarafı da kızaran donatları havlu kağıt üzerine alın.
  • Daha sonra isterseniz tarçın ve tozşekeri karıştırıp ona bulayın.
  • İsterseniz de benim yaptığım gibi çikolatalara bulayarak istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder