18 Nisan 2021 Pazar

Enginar Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su
  • Kararmaması için 2 adet limon

    Yapılışı

  • Öncelikle etimizi tuzsuz olarak haşlamaya alıyoruz. Enginarlarımızı ayıklama işlemi yapıyoruz.
  • Temizlediğimiz enginarları kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.
  • Zeytinyağımızı tencere de kızdırıyoruz.
  • Üzerine haşlanmış olan etimizi koyup kavuruyoruz.
  • Kavrulan etlerimizin üzerine limonlu suda bekletip yıkadığımız enginarlarımızı etimizin üzerine ekliyoruz.
  • Üzerine et suyunu ekleyerek tuzunu da ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder