Malzemeler
- 5 adet enginar
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince su
- Kararmaması için 2 adet limon
Yapılışı
- Öncelikle etimizi tuzsuz olarak haşlamaya alıyoruz. Enginarlarımızı ayıklama işlemi yapıyoruz.
- Temizlediğimiz enginarları kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.
- Zeytinyağımızı tencere de kızdırıyoruz.
- Üzerine haşlanmış olan etimizi koyup kavuruyoruz.
- Kavrulan etlerimizin üzerine limonlu suda bekletip yıkadığımız enginarlarımızı etimizin üzerine ekliyoruz.
- Üzerine et suyunu ekleyerek tuzunu da ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder