12 Nisan 2021 Pazartesi

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi

 

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 250 gram yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Kreması İçin

  • 750 gram magerquark (Labne)
  • 175 gram philadelphia (Yağlı krem peynir)
  • 3 yumurta
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 200 gram buzluktan frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su

    Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Yulaflı bisküviyi rondodan geçirip uygun bir kaba alıyoruz tereyağını eritip bisküviyle karıştırıp kalıbın içine düzgün bir şekilde yayıyoruz bardak güzelce bastırıyoruz buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Kreması için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz mikserle çırpıyoruz kremamızı kalıbımıza döküyoruz kalıbın kenarlarını alu folie ile kapatıp 170 derece alt üst ayarda 60 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Üzeri için frambuazı suyu şekeri nişastayı bir tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra cheesecake üzerine döküyoruz.
  • Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder