Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı İçin
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
Kreması İçin
- 750 gram magerquark (Labne)
- 175 gram philadelphia (Yağlı krem peynir)
- 3 yumurta
- 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
- 200 gram buzluktan frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Yulaflı bisküviyi rondodan geçirip uygun bir kaba alıyoruz tereyağını eritip bisküviyle karıştırıp kalıbın içine düzgün bir şekilde yayıyoruz bardak güzelce bastırıyoruz buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Kreması için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz mikserle çırpıyoruz kremamızı kalıbımıza döküyoruz kalıbın kenarlarını alu folie ile kapatıp 170 derece alt üst ayarda 60 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Üzeri için frambuazı suyu şekeri nişastayı bir tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra cheesecake üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder