12 Nisan 2021 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk incik (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz

Terbiyesi İçin

  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Tavuk inciklerimizin derisini temizleyip uygun bir tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüyoruz.
  • Soğan sarımsak patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağ ve zeytinyağ ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 2 litre su ilave ediyoruz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
  • Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz.
  • 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder