Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet tavuk incik (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 3-4 adet patates
- 4 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz
Terbiyesi İçin
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
- Tavuk inciklerimizin derisini temizleyip uygun bir tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüyoruz.
- Soğan sarımsak patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağ ve zeytinyağ ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
- Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 2 litre su ilave ediyoruz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
- Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz.
- 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder