Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı konserve garnitür
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 adet et bulyon (Bulyon kendiliğinden tuzlu olduğu için tuz kullanmadım)
- 1 tepeleme çorba kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Ocağa aldığınız tencereye margarin ve sıvı yağı koyun.
- Margarin tam eriyince pirinci ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Kavrulunca üzerine bulyonları ezip toz haline getirip ekleyin.
- Ardından garnitürü de ekleyip iyice karıştırın. Kaynattığınız 3 su bardağı suyu üzerine ekleyip, karıştırın.
- Kapağını kapatıp altı kısık şekilde suyunu çekip üzeri delik delik olana kadar pişirin.
- Ocaktan alınca bir sofra bezine sarın ve dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 40 – 45 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Konserve garnitür kullanmak istemezseniz haşlanmış patates, havuç ve bezelye kullanabilirsiniz.
Bulyon kullanmak istemeyenler 3 su bardağı su yerine 1, 5 su bardağı et suyu + 1, 5 su bardağı normal su şeklinde kullanabilir. Bu şekilde yaparsanız 2 çay kaşığı tuz eklemeyi unutmayın.*bardak ölçüsü 200 ml’dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder