7 Nisan 2021 Çarşamba

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

 

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı konserve garnitür
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 adet et bulyon (Bulyon kendiliğinden tuzlu olduğu için tuz kullanmadım)
  • 1 tepeleme çorba kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Ocağa aldığınız tencereye margarin ve sıvı yağı koyun.
  • Margarin tam eriyince pirinci ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavrulunca üzerine bulyonları ezip toz haline getirip ekleyin.
  • Ardından garnitürü de ekleyip iyice karıştırın. Kaynattığınız 3 su bardağı suyu üzerine ekleyip, karıştırın.
  • Kapağını kapatıp altı kısık şekilde suyunu çekip üzeri delik delik olana kadar pişirin.
  • Ocaktan alınca bir sofra bezine sarın ve dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 40 – 45 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Konserve garnitür kullanmak istemezseniz haşlanmış patates, havuç ve bezelye kullanabilirsiniz.

    Bulyon kullanmak istemeyenler 3 su bardağı su yerine 1, 5 su bardağı et suyu + 1, 5 su bardağı normal su şeklinde kullanabilir. Bu şekilde yaparsanız 2 çay kaşığı tuz eklemeyi unutmayın.*bardak ölçüsü 200 ml’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder