Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak irmik
- 1 bardak un
- 1.5 çay kaşığı kuru maya
- 1.5 bardak sıcak su
- 1.5 bardak soğuk su
Şerbeti için ;
- 3 bardak şeker
- 4 bardak su
- Dört beş damla limon suyu
Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbetinizi çok daha önceden koyup soğutmamız lazım.
- Malzemeleri tencereye alıp kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- Daha sonra kapatıp soğuması için bekletelim.
- Hamuru için gereken malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ağzını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Sıkma torbanız içine doldurup kızdırdığınız yağın içinde çember şeklinde hamurlarımızı sıkalım.
- Kızaran tatlıları hemen çıkarıp şerbet içinde 4-5 dakika bekletelim. Bu şekilde hepsini hazırlayalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder