18 Nisan 2021 Pazar

Halka Tatlısı Tarifi

 

Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1.5 çay kaşığı kuru maya
  • 1.5 bardak sıcak su
  • 1.5 bardak soğuk su

Şerbeti için ;

  • 3 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Dört beş damla limon suyu

    Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbetinizi çok daha önceden koyup soğutmamız lazım.
  • Malzemeleri tencereye alıp kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  • Daha sonra kapatıp soğuması için bekletelim.
  • Hamuru için gereken malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ağzını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Sıkma torbanız içine doldurup kızdırdığınız yağın içinde çember şeklinde hamurlarımızı sıkalım.
  • Kızaran tatlıları hemen çıkarıp şerbet içinde 4-5 dakika bekletelim. Bu şekilde hepsini hazırlayalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder