Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kurumaya
- 1,5 su bardağı ılık süt (300 ml)
- 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
- 3,5 su bardağı un
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil soğan
- 1 adet domates
- 1 su bardağı çökelek peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş çiğ patates
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Yumurta, tozşeker, su, süt, maya ve unla kek hamuru gibi bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalamaya bırakalım.
- Sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
- Karışıma ekleyip karıştıralım.
- Tavayı orta derecede ateşe alalım tavayı fırçayla yağlayalım.
- 1, 5 kepçe kadar karışımdan tavaya döküp yayalım.
- Üzeri petek petek olunca üzerine fırçayla yağ sürüp çevirelim.
- Tamamını bu şekilde pişirelim (Çok kalın yapmayın içerisi tam pişmeyecektir bu şekilde)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder