25 Nisan 2021 Pazar

Hamur Yoğurmadan Tavada Enfes Kahvaltılık Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kurumaya
  • 1,5 su bardağı ılık süt (300 ml)
  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı çökelek peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş çiğ patates

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Yumurta, tozşeker, su, süt, maya ve unla kek hamuru gibi bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalamaya bırakalım.
  • Sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
  • Karışıma ekleyip karıştıralım.
  • Tavayı orta derecede ateşe alalım tavayı fırçayla yağlayalım.
  • 1, 5 kepçe kadar karışımdan tavaya döküp yayalım.
  • Üzeri petek petek olunca üzerine fırçayla yağ sürüp çevirelim.
  • Tamamını bu şekilde pişirelim (Çok kalın yapmayın içerisi tam pişmeyecektir bu şekilde)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder