14 Nisan 2021 Çarşamba

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ceviz (iri parçalanmış)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra içine sıvı yağ ve sütü ekleyin.
  • Karıştırdıktan sonra içine sırasıyla havucunu, kuru üzümünü, cevizi ekleyip karıştırın.
  • İçine portakal kabuğu rendesi, tarçın ve zerdeçalı ilave edin.
  • Son olarak önceden elediğiniz unu, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyin.
  • Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin:).
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder