Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz (iri parçalanmış)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2-2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra içine sıvı yağ ve sütü ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra içine sırasıyla havucunu, kuru üzümünü, cevizi ekleyip karıştırın.
- İçine portakal kabuğu rendesi, tarçın ve zerdeçalı ilave edin.
- Son olarak önceden elediğiniz unu, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyin.
- Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin:).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder