Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( sarısı üzerine ayrılacak)
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı + 1 çorba kaşığı kadar un,4 yemek kaşığı şeker
Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
Haşhaşlı harç için;
- 5 çorba kaşığı haşhaş (250 gr paket yeterli oluyor)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, şeker, mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
- Elenmiş unu içine azar azar ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
- 6 su bardağı unu elimi değdirmeden kaşık yardımı ile karıştırdım.
- Diğer kalan unları elimizle yoğurarak ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu streçleyip bir örtüye sarıp en az bir saat dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken haşhaşlı harç için gerekli malzemeleri bir kabın içine alıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Kabarmış olan hamurumuzu biraz un serptiğimiz tezgaha alalım.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
- İlk yaptığımız bezeden başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
- Tekrardan ilk açtığımız bezeden başlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine bir miktar haşhaşlı harçtan koyup her yerine yayalım.
- Bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste koyup arılarına haşhaş koyalım.
- En üstte koyduğumuz hamurun üzerine harç koymuyoruz.
- Üst üste koyduğumuz hamurları elimizle bastırarak 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde açalım.
- 1, 5 – 2 cm aralıklarla hamuru 12-14 parçaya keselim.
- Kestiğimiz şeritlerin iki ucundan elinmizle tutup biraz açalım ve döndürelim.
- Döndürdüğümüz hamuru tezgaha koyup kendi etrafında dolayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım.
- Bitirdikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtüp 10-15 dk daha mayalandıralım.
- Ayırdığımız yumurta sarılarına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve çırpalım.
- Çöreklerimizin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder