2 Nisan 2021 Cuma

İrmik Muhallebili Pasta Tarifi

 

İrmik Muhallebili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Ara katmanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi (burçak)

Ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 100-150 gram tablet çikolata  

    İrmik Muhallebili Pasta Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencereye irmik, vanilya ve şekeri alıp karıştırın.
  • Üzerine bir litre sütü ilave edip ocağa alın ve el çırpıcısı yardımıyla kaynayana kadar pişirin.
  • Herhangi bir sunum kabının tabanına bir paket yulaflı bisküviyi dizin ve muhallebinin yarısını üzerine dökün.
  • Muhallebinin üzerini de kalan bir paket bisküviyi ile güzelce kaplayın ve kalan muhallebiyi üzerine dökün.
  • Bu işlemi hızlıca yapın, çünkü muhallebi çok çabuk katılaşıyor.
  • Hazırladığınız tatlıyı beş dakika oda ısısında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Tatlı dolapta beklerken sıvı kremayı küçük bir tencereye alın ve hafifçe ısıtın.
  • İçerisine tablet çikolataları ekleyin ve tamamen eriyene kadar çırpın.
  • Hazırlanan ganajı dolapta soğuyan tatlının üzerine dökün ve dolapta 1 saat bekletin. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 🤗.
  • *ben 24 cm kelepçeli kek kalıbı kullandım ancak siz çok büyük olmayan herhangi bir kapta da yapabilirsiniz.

    *bisküvileri ayriyeten ıslatmaya gerek yok çünkü yulaflı oldukları için muhallebinin sıcağı ile gayet güzel yumuşuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder