İrmik Muhallebili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Ara katmanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi (burçak)
Ganajı için;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 100-150 gram tablet çikolata
İrmik Muhallebili Pasta Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye irmik, vanilya ve şekeri alıp karıştırın.
- Üzerine bir litre sütü ilave edip ocağa alın ve el çırpıcısı yardımıyla kaynayana kadar pişirin.
- Herhangi bir sunum kabının tabanına bir paket yulaflı bisküviyi dizin ve muhallebinin yarısını üzerine dökün.
- Muhallebinin üzerini de kalan bir paket bisküviyi ile güzelce kaplayın ve kalan muhallebiyi üzerine dökün.
- Bu işlemi hızlıca yapın, çünkü muhallebi çok çabuk katılaşıyor.
- Hazırladığınız tatlıyı beş dakika oda ısısında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Tatlı dolapta beklerken sıvı kremayı küçük bir tencereye alın ve hafifçe ısıtın.
- İçerisine tablet çikolataları ekleyin ve tamamen eriyene kadar çırpın.
- Hazırlanan ganajı dolapta soğuyan tatlının üzerine dökün ve dolapta 1 saat bekletin. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 🤗.
*ben 24 cm kelepçeli kek kalıbı kullandım ancak siz çok büyük olmayan herhangi bir kapta da yapabilirsiniz.
*bisküvileri ayriyeten ıslatmaya gerek yok çünkü yulaflı oldukları için muhallebinin sıcağı ile gayet güzel yumuşuyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder