14 Nisan 2021 Çarşamba

Işıl Işıl, Tane Tane Pirinç Nasıl Yapılır ? Üstelik Tereyağı Ve Margarin Kullanmadan

 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik arpa şehriye
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Tam ölçülü harika bir pirinç pilavı yapmak istiyorsanız mutlaka videomu sonuna kadar izleyin derim.
  • Tencereye yağı alalım ve ısınınca şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyip kısık ateşte 3 dakika kavuralım.
  • Bu aşamada tuzunu ilave edelim.
  • Kavrulan pirincin üzerine sıcak suyu ekleyelim.
  • Pilavın daha parlak olması için bir kaç damla limon suyu sıkalım ocağın altını kısalım.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra pilavımız servise hazır.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

    Not👉pirinç ıslatılmadan pilav yaparken bire iki su oranı kullanıyoruz. 1, 5 su bardağı pirinçe eğer şehriyesiz yapacaksanız 3 su bardağı su yeterli olur. Şehriye koyduğumuz için yarım su bardağı fazladan su ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder