Malzemeler
- 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik arpa şehriye
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Tam ölçülü harika bir pirinç pilavı yapmak istiyorsanız mutlaka videomu sonuna kadar izleyin derim.
- Tencereye yağı alalım ve ısınınca şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyip kısık ateşte 3 dakika kavuralım.
- Bu aşamada tuzunu ilave edelim.
- Kavrulan pirincin üzerine sıcak suyu ekleyelim.
- Pilavın daha parlak olması için bir kaç damla limon suyu sıkalım ocağın altını kısalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra pilavımız servise hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.
Not👉pirinç ıslatılmadan pilav yaparken bire iki su oranı kullanıyoruz. 1, 5 su bardağı pirinçe eğer şehriyesiz yapacaksanız 3 su bardağı su yeterli olur. Şehriye koyduğumuz için yarım su bardağı fazladan su ekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder