Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için ;
- 2 büyük bağ ıspanak
- Yarım kilo yağsız dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yufkalar için ;
- Yeterince sıvı yağ ve un
Üzeri için ;
- Yeterince sıvı yağ
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Ispanakları yıkayıp iri şekilde doğrayarak iyice süzdürüyoruz.
- Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla kavuruyoruz.
- Kıymayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra birkaç defada ıspanakları ekleyip orta dereceli ateşte kapağı kapatmadan karıştırarak kavuruyoruz.
- Suyunu tamamen çektiğinde altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları tezgaha alarak ortadan ikiye bölüyoruz.
- Yarım yufkaya bir kaşık sıvı yağ gezdirerek fırça yardımıyla her tarafına sürüyoruz.
- Bir yemek kaşığı unu her tarafına serperek kenar kısmına harcımızdan yerleştiriyoruz.
- Rulo yaparak yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
- Yufkanın diğer yarısınada aynı işlemi yaparak bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz.
- Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek 180 derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ) servise hazır. 🍴
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder