18 Nisan 2021 Pazar

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı için ;

  • 2 büyük bağ ıspanak
  • Yarım kilo yağsız dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Yufkalar için ;

  • Yeterince sıvı yağ ve un

Üzeri için ;

  • Yeterince sıvı yağ

    Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları yıkayıp iri şekilde doğrayarak iyice süzdürüyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla kavuruyoruz.
  • Kıymayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra birkaç defada ıspanakları ekleyip orta dereceli ateşte kapağı kapatmadan karıştırarak kavuruyoruz.
  • Suyunu tamamen çektiğinde altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları tezgaha alarak ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Yarım yufkaya bir kaşık sıvı yağ gezdirerek fırça yardımıyla her tarafına sürüyoruz.
  • Bir yemek kaşığı unu her tarafına serperek kenar kısmına harcımızdan yerleştiriyoruz.
  • Rulo yaparak yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Yufkanın diğer yarısınada aynı işlemi yaparak bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek 180 derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ) servise hazır. 🍴

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder