İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma (ölçüyü daha küçültebilirsiniz, size kalmış)
- 2 yemek kaşığı galeta unu yada ekmek içi (ben galeta kullandım)
- 1 yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo patates
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı uz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Üzeri için ;
- Çarliston biber, domates
İzmir Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan sarımsak, galeta unu, yumurta ve baharatları ilave edip güzelce yoğurun.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi doğrayın.
- Sıvı yağda patatesleri rengi hafif pembe olana dek pişirin. Çok kızartmayın.
- Dinlenmiş kıymayı alın ve elinizle sekil verip sıvı yağda hafif kızartın.
- Tepsiye patates ve köfteleri sıra sıra yerleştirip üzeri için sosunu ayarlayın.
- Sosu için, salça su ve baharatları bir kaba alın güzelce karıştırın. Suyu yavaş ilave edin. Çok sulu bir sos olmasın.
- Sosu köfte ve patateslerin üzerine dökün. En son biber ve domates ile süsleyip fırına verin.
- 200 derece 15 dk pissin yeterli.
Hepsi bu kadar.
Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder