12 Nisan 2021 Pazartesi

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana veya kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kekik, kimyon, pulbiber

    Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Eti düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun, etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin kapağını kapatıp 25 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir kaba patatesleri küp küp doğrayın, havuçları yarım ay şeklinde veya küp doğrayın, bezelyeyi ekleyin.
  • Etler haşlanınca kevgir yardımı ile diğer sebzelerin yanına yanına alın salça, zeytinyağı ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Yağlı kağıdın tam ortasına karışımdan 1 kişiye yetecek şekilde doldurun ve 4 taraftan kağıdı katlayıp ters çevirin tepsiye dizin. Kağıdın ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
  • 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkınca ortasını makas yardımıyla pencere şeklinde kesip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder