19 Nisan 2021 Pazartesi

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi

 

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (kavrulmuş)
  • 7 adet medjoul hurma
  • 2 çorba kaşığı kakao

Karabuğday Patlaklı Çikolata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  • Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  • Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  • Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder