Köfteli Bulgurlu Yoğurt Çorbası (Erzincan) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı yoğurt
- 7 su bardağı su
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 100 gram yağsız dana kıyma
- 1 küçük boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Et İçin
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Köfteli Bulgurlu Yoğurt Çorbası (Erzincan) Tarifi Yapılışı
- Un, yoğurt, yumurta ve 2 su bardağı suyu tencereye alarak karıştırıyoruz. Kalan suyuda ekleyip ocağı yakarak kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıymaya karabiber ve tuz serperek iyice yoğurup minik köfteler hazırlıyoruz. Kaynayan çorbaya köfte ve yıkayıp süzdürdüğümüz bulguru ilave ediyoruz.
- Küçük doğranmış soğanları sıvı yağda kavurup çorbaya ekliyoruz. Kızdırılmış tereyağ ve naneyi üzerine gezdirerek servis ediyoruz. 💓.
- Kısa sürede hazırlayabileceğiniz az malzemeli erzincan ilimize ait lezzetli ve doyurucu bir yöresel çorba.
- İsteğe göre köfte kullanmayabilirsiniz ancak eklemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder