18 Nisan 2021 Pazar

Köfteli Bulgurlu Yoğurt Çorbası (Erzincan) Tarifi

 

Köfteli Bulgurlu Yoğurt Çorbası (Erzincan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gram yağsız dana kıyma
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et İçin

  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Köfteli Bulgurlu Yoğurt Çorbası (Erzincan) Tarifi Yapılışı

  • Un, yoğurt, yumurta ve 2 su bardağı suyu tencereye alarak karıştırıyoruz. Kalan suyuda ekleyip ocağı yakarak kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıymaya karabiber ve tuz serperek iyice yoğurup minik köfteler hazırlıyoruz. Kaynayan çorbaya köfte ve yıkayıp süzdürdüğümüz bulguru ilave ediyoruz.
  • Küçük doğranmış soğanları sıvı yağda kavurup çorbaya ekliyoruz. Kızdırılmış tereyağ ve naneyi üzerine gezdirerek servis ediyoruz. 💓.
  • Kısa sürede hazırlayabileceğiniz az malzemeli erzincan ilimize ait lezzetli ve doyurucu bir yöresel çorba.
  • İsteğe göre köfte kullanmayabilirsiniz ancak eklemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder