25 Nisan 2021 Pazar

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Pidesi İçin

  • 200 ml ılık süt
  • 200 ml ılık su
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 4-4,5 su bardağı un dikkatli ekleyin

Kıymalı Harç İçin

  • 250gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane sivri kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemekkaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Önce kıymalı harcı hazırlayalım. Tüm malzemeleri ya minik minik doğrayın benim yaptığım gibi yada robottam geçirin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun mutlaka. Daha sonra tüm malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın streçleyip bozdolabına kaldırın.
  • Hamur için suyu, sütü, yağı, tuzu şekeri ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar karıştırın daha sonra azar azar unu ekleyin.
  • Ele yapışmaya yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alın ve oval şeklinde açın.
  • İç harcını üzerine yayın videodaki gibi kenarlarını içe doğru kapatın uçlarını bastırınki pişerken açılmasın. Yumurta sarısını ve yağı birlikte çırpıp pidelerin kenarlarına sürün.
  • Tepsiye dizdiğiniz pideleri 20dk dinlendirip, 210 derecede önceden ısıtılmış fırında 13dk pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder