11 Nisan 2021 Pazar

Leopar Kurabiye Tarifi

 

Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin veya tereyağ (oda sıcağında yumuşamış)
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kakao
  • 1 çay kaşığı kakao

    Leopar Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve un koyup güzelce yoğuralım yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu resimdeki gibi 3 parçaya bölelim 2 küçük hamurumuzun bir tanesine 1 tatlı kaşığı kakao koyup yoğuralım .
  • Ayrı olan küçük hamurumuzada 1 çay kaşığı kakao koyup yoğuralım .
  • Biraz büyük olan sade hamur kalıcak hepsini streçleyip buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra önce sade hamuru merdane ile yağlı kağıt üzerinde açacağız üstüne de yağlı kağıt koyup öyle açıyoruz .Çok ince açmayın .
  • Üzerine resimdeki gibi koyu kakaolu olan hamuru elimizle azcık açıp üzerlerine koyalım ,aynı şekilde öteki açık renk kakaolu hamuruda öyle yapıp üzerine daha koyun.
  • Üzerine yağlı kağıt koyup yavaşça merdane ile açıyoruz.
  • Çay bardağı ile şekil verip yağlı kağıt fırın tepsisine dizip 170 derece fırında 20 dk pişirdim kontrollü pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis tabağına alıyoruz .
  • Üzerine hiç bişey kapatmayın soğusun öyle kapatın sıcakken kapatırsanız kıyır olmaz ve hamur kalır deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder