Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağ (oda sıcağında yumuşamış)
- Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı dolusu kakao
- 1 çay kaşığı kakao
Leopar Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
- Kabartma tozunu ve un koyup güzelce yoğuralım yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamurumuzu resimdeki gibi 3 parçaya bölelim 2 küçük hamurumuzun bir tanesine 1 tatlı kaşığı kakao koyup yoğuralım .
- Ayrı olan küçük hamurumuzada 1 çay kaşığı kakao koyup yoğuralım .
- Biraz büyük olan sade hamur kalıcak hepsini streçleyip buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlendikten sonra önce sade hamuru merdane ile yağlı kağıt üzerinde açacağız üstüne de yağlı kağıt koyup öyle açıyoruz .Çok ince açmayın .
- Üzerine resimdeki gibi koyu kakaolu olan hamuru elimizle azcık açıp üzerlerine koyalım ,aynı şekilde öteki açık renk kakaolu hamuruda öyle yapıp üzerine daha koyun.
- Üzerine yağlı kağıt koyup yavaşça merdane ile açıyoruz.
- Çay bardağı ile şekil verip yağlı kağıt fırın tepsisine dizip 170 derece fırında 20 dk pişirdim kontrollü pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis tabağına alıyoruz .
- Üzerine hiç bişey kapatmayın soğusun öyle kapatın sıcakken kapatırsanız kıyır olmaz ve hamur kalır deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder