Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Kreması için;
- 500 gram süt
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı dolu dolu şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu
Meyveli Tartolet Tarifi Yapılışı
- İlk önce hamuru hazırlayın un hariç tüm malzemeleri kaba aktaralım unu yavaş yavaş ekleyelim undan biraz bırakın.Hamuru açarken kullanıcaz.
- Hamur tamamsa açma işlemine geçelim. Hamurun altını üstünü unlayın açıp şekil kalıplarıyla kesin ve muffin kalıbının tersine koyun hepsi tamamlandıysa önceden 175 derecelik fırında 5 dk ısıtıp 15 dk pişirelim. (Siz rengine göre haraket edin ben çok kızarmış sevmiyorum 15 dk yeterli oldu benim için)
- Daha sonra kremayı yapalım sütü ,limonla birlikte ısıtalım kaynatmayalım. Bir yerde diğer malzemeleri bi kaba koyup çırpalım.
- Isınan sütün içinden limonu alıp yumurtalı karışıma çok dikkatli bi şekilde dökelim ve aynı zamanda hızlı bir şekilde çırpın.
- Daha sonra bütün sütü eklediysek ocağa alalım ve kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam alan kremanın altını kapatıp vanilya ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamurda piştiyse fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
- Kağıtlarını dikkatli bir şekilde çıkaralım kremada soğuduysa hamura ekleyelim ve üzerini meyvelerle süsleyelim. Buzdolabında dinlendirelim ertesi güne tadı daha güzel oluyo😊 Afiyetolsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder