11 Nisan 2021 Pazar

Meyveli Tartolet Tarifi

 

Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 gram süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu

    Meyveli Tartolet Tarifi Yapılışı

  • İlk önce hamuru hazırlayın un hariç tüm malzemeleri kaba aktaralım unu yavaş yavaş ekleyelim undan biraz bırakın.Hamuru açarken kullanıcaz.
  • Hamur tamamsa açma işlemine geçelim. Hamurun altını üstünü unlayın açıp şekil kalıplarıyla kesin ve muffin kalıbının tersine koyun hepsi tamamlandıysa önceden 175 derecelik fırında 5 dk ısıtıp 15 dk pişirelim. (Siz rengine göre haraket edin ben çok kızarmış sevmiyorum 15 dk yeterli oldu benim için)
  • Daha sonra kremayı yapalım sütü ,limonla birlikte ısıtalım kaynatmayalım. Bir yerde diğer malzemeleri bi kaba koyup çırpalım.
  • Isınan sütün içinden limonu alıp yumurtalı karışıma çok dikkatli bi şekilde dökelim ve aynı zamanda hızlı bir şekilde çırpın.
  • Daha sonra bütün sütü eklediysek ocağa alalım ve kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Kıvam alan kremanın altını kapatıp vanilya ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamurda piştiyse fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
  • Kağıtlarını dikkatli bir şekilde çıkaralım kremada soğuduysa hamura ekleyelim ve üzerini meyvelerle süsleyelim. Buzdolabında dinlendirelim ertesi güne tadı daha güzel oluyo😊 Afiyetolsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder