11 Nisan 2021 Pazar

Misket Köfteli Nohut Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber, karabiber, tuz, biraz kekik ve varsa 1 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Kıymayı 1 adet rendelenmiş soğan, karabiber, tuz  ve birazda bayat ekmek içi ile yoğuruyoruz.
  • Küçük parçalar halinde koparıp misket şeklini veriyoruz.
  • Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
  • Misket köfteleri kızartmaya başlıyoruz.
  • Kızarttıktan sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiğini de ekledikten sonra rendelenmiş domates ve salçayı da ekliyoruz.
  • Daha sonra haşlanan nohutları ve defne yaprağını da ekleyerek 5 dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
  • Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha pişiriyoruz.
  • Çok leziz bir tarif. Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder