11 Nisan 2021 Pazar

Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi

 

Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 demet ıspanak
  • 10 adet mantar
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kirimizi toz biber ve pul biber
  • Sıvı yağ

    Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi Yapılışı

  • Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz.
  • Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğradığımız sarımsakları ilave ediyoruz ve 2 dakika soteliyoruz.
  • Daha sonra çok büyük olmayacak şekilde ince doğradığımız patatesleri ekliyoruz ara ara karıştırarak soteliyoruz.
  • Patatesler tam kızarmayacak, başka bir tavada yüksek ateşte mantar soteliyoruz.
  • Ayrı yapmamızın sebebi güzel karamelize olması hepsini ayni tavada yapılırsa mantar çok sulanıyor.
  • Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
  • Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
  • Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  • En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
  • Uygun orta boy bir borcam tereyağı ile yağlanır ve harç içine boşaltılır.
  • Düzlenir ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derce fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı çıktığında dilimlenerek servis edilir deneyeceklere afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder