Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet orta boy patates
- 1 demet ıspanak
- 10 adet mantar
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kirimizi toz biber ve pul biber
- Sıvı yağ
Patatesli Ispanaklı Mantar Graten (Beşamel Sossuz) Tarifi Yapılışı
- Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz.
- Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğradığımız sarımsakları ilave ediyoruz ve 2 dakika soteliyoruz.
- Daha sonra çok büyük olmayacak şekilde ince doğradığımız patatesleri ekliyoruz ara ara karıştırarak soteliyoruz.
- Patatesler tam kızarmayacak, başka bir tavada yüksek ateşte mantar soteliyoruz.
- Ayrı yapmamızın sebebi güzel karamelize olması hepsini ayni tavada yapılırsa mantar çok sulanıyor.
- Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
- Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
- Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
- Uygun orta boy bir borcam tereyağı ile yağlanır ve harç içine boşaltılır.
- Düzlenir ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıktığında dilimlenerek servis edilir deneyeceklere afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder