Malzemeler
- 600 gram petibör bisküvi (3 paket bi paketi 200 gr olandan kullandım)
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı kakao
- 10 yemek kaşığı şeker
- 200 gram eritilmiş tereyağ/margarin
- Kırılmış fındık ,fıstık ,ceviz (arzuya göre)
Ganaj için;
- 1 paket krema(200gr)
- 180 gr bitter çikolata (sütlüde kullanabilirsiniz)
Yapılışı
- Sosu için tavamıza tereyağı alıp eritelim.
- Erittiğimiz yağı karıştırma kabına alıp üzerine kakao toz şekeri ilave edip karıştıralım.
- İri şekilde kırılmış petibör bisküvi ekleyelim(dilerseniz kırılmış fındık, fıstık, ceviz kullanabilirsiniz).
- Pişirme kağıdı serili kalıba bisküvileri bastırarak yerleştirelim(ben 22cm yuvarlak kelepçeli kalıpla yaptım).
- Ganaj için; Isıttığımız krema ve bitter çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
- Ardından kalıba koyduğumuz bisküvili karışımın üzerine dökerek yayalım.
- Bisküvili pastayı 4 saat buzdolabın(derin dondurucu) bölümünde bekletelim.
- Servis etmeden 5. 10dakika önce çıkarıp dilimleyin.
- Arzunuza göre süsleyip, servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Not;ben yuvarlak kelepçeli kalıba (22cm) yaptığım için malzeme ölçüsünü 2 ölçü yaptım siz uzun kalıbınız varsa yada streç filmle sarıp uzun şekil vericekseniz 1 ölçüde yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder