11 Nisan 2021 Pazar

Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram petibör bisküvi (3 paket bi paketi 200 gr olandan kullandım)
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 200 gram eritilmiş tereyağ/margarin
  • Kırılmış fındık ,fıstık ,ceviz (arzuya göre)

Ganaj için;

  • 1 paket krema(200gr)
  • 180 gr bitter çikolata (sütlüde kullanabilirsiniz)

    Yapılışı

  • Sosu için tavamıza tereyağı alıp eritelim.
  • Erittiğimiz yağı karıştırma kabına alıp üzerine kakao toz şekeri ilave edip karıştıralım.
  • İri şekilde kırılmış petibör bisküvi ekleyelim(dilerseniz kırılmış fındık, fıstık, ceviz kullanabilirsiniz).
  • Pişirme kağıdı serili kalıba bisküvileri bastırarak yerleştirelim(ben 22cm yuvarlak kelepçeli kalıpla yaptım).
  • Ganaj için; Isıttığımız krema ve bitter çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından kalıba koyduğumuz bisküvili karışımın üzerine dökerek yayalım.
  • Bisküvili pastayı 4 saat buzdolabın(derin dondurucu) bölümünde bekletelim.
  • Servis etmeden 5. 10dakika önce çıkarıp dilimleyin.
  • Arzunuza göre süsleyip, servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
  • Not;ben yuvarlak kelepçeli kalıba (22cm) yaptığım için malzeme ölçüsünü 2 ölçü yaptım siz uzun kalıbınız varsa yada streç filmle sarıp uzun şekil vericekseniz 1 ölçüde yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder