25 Nisan 2021 Pazar

Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi

 

Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket dr oetker muzlu puding
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbet malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Tatlımızı bulamak için

  • Yarım su bardağı irmik

Üzeri için

  • Antep fıstığı

    Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyalım.
  • Derin kasenin içine şeker ve suyu ekleyip birlikte şeker içinde eriyene kadar karıştıralım ocakta kaynatılmayan soğuk şerbeti bir köşede bekletin.
  • Ardından karıştırma kasenin içine önce yumurta sıvı yağ yoğurdu bırakıp birlikte tel çırpıcıyla çırpalım
  • Ardından toz muzlu pudingi irmiği unumuzu kontrollü bırakıp ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında tatlımızın hamurunu yoğurun.
  • Ardından elinizle hamurdan parçalar alıp avuç içimizde yuvarlayarak irmiğe her tarafını bulayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 30 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
  • Tatlımız fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti tatlımızın her tarafına gelecek şekilde gezdirelim.
  • Şerbetini iyice çeken tatlımızı buzdolabında bekletin iyice soğuyan ve dinlenen tatlımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyin afiyet olsun. Su bardağı ölçüsü 200 ml çay ölçüsü 110 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder