Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket dr oetker muzlu puding
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbet malzemeleri
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Tatlımızı bulamak için
- Yarım su bardağı irmik
Üzeri için
- Antep fıstığı
Muz Pudingli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyalım.
- Derin kasenin içine şeker ve suyu ekleyip birlikte şeker içinde eriyene kadar karıştıralım ocakta kaynatılmayan soğuk şerbeti bir köşede bekletin.
- Ardından karıştırma kasenin içine önce yumurta sıvı yağ yoğurdu bırakıp birlikte tel çırpıcıyla çırpalım
- Ardından toz muzlu pudingi irmiği unumuzu kontrollü bırakıp ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında tatlımızın hamurunu yoğurun.
- Ardından elinizle hamurdan parçalar alıp avuç içimizde yuvarlayarak irmiğe her tarafını bulayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 30 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin.
- Tatlımız fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti tatlımızın her tarafına gelecek şekilde gezdirelim.
- Şerbetini iyice çeken tatlımızı buzdolabında bekletin iyice soğuyan ve dinlenen tatlımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyin afiyet olsun. Su bardağı ölçüsü 200 ml çay ölçüsü 110 ml.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder