Malzemeler
- Pide
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 kase yoğurt
- Maydanoz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı
- Pideyi küçük kare parçalara kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine zeytin yağ gezdiriyoruz. 180 derece fırında 4-5 dakika kızartıyoruz.
- Tavaya sıvı yağ döküp ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymada büyük parçalar kalmasın diye karıştırıyoruz.
- Salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurup kapatıyoruz.
- Pide kebabının sosu için küçük bir tavaya salçayı ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
- Baharatları da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa ilk önce kızarttığımız pideleri yerleştiriyoruz.
- Üzerine salçalı sos döküyoruz.
- 1 kase yoğurdu karıştırıp sos döktüğümüz pidelerin üzerine döküyoruz.
- Ve en son kıymalı harcı servis tabağımıza döküp pide kebabımızı hazır hale getiriyoruz.
- Üzerini süslemek için ince kıyılmış maydanoz koyabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder