26 Nisan 2021 Pazartesi

Pide Kebabı Enfes Bir Lezzet !!Tarifi

 

Malzemeler

  • Pide
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 kase yoğurt
  • Maydanoz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber, pul biber, kekik

    Yapılışı

  • Pideyi küçük kare parçalara kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine zeytin yağ gezdiriyoruz. 180 derece fırında 4-5 dakika kızartıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ döküp ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymada büyük parçalar kalmasın diye karıştırıyoruz.
  • Salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurup kapatıyoruz.
  • Pide kebabının sosu için küçük bir tavaya salçayı ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Baharatları da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Servis yapacağımız tabağa ilk önce kızarttığımız pideleri yerleştiriyoruz.
  • Üzerine salçalı sos döküyoruz.
  • 1 kase yoğurdu karıştırıp sos döktüğümüz pidelerin üzerine döküyoruz.
  • Ve en son kıymalı harcı servis tabağımıza döküp pide kebabımızı hazır hale getiriyoruz.
  • Üzerini süslemek için ince kıyılmış maydanoz koyabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder