Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet patlıcan
- 6 adet kırmızı kapya biber
- 10 adet yeşil çarliston biber
- 7-8 adet domates (varsa yazın yaptığınız domates sosunu da kullanabilirsiniz)
- 5-6 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi közleyelim. (mangal veya ateş üzerinde yapma imkanınız yoksa fırında da pişirebilirsiniz).
- Közlendikten sonra soyup minik minik doğrayalım.
- Domatesimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tavaya alalım.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra minik doğranmış sarımsakları ve yağı ekleyip bir süre daha pişirmeye devam edelim.
- Domates sosumuz olduktan sonra doğradığımız patlıcan ve biberleri içine atıp tahta kaşıkla ezdirerek domates sosuna yedirelim.
- İyice birbirine özdeştikten sonra ocaktan alalım. <afiyet olsun>. (sıcak servis yaparsanız ana yemek yerine geçiyor, soğuk tüketmek isterseniz de muhteşem bir mezedir. ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder