Portakallı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Üzerleri için
- Fındık
Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şekeri, suyu tencerenin içine koyalım ve kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra içine 4 damla limon sıkalım kısık ateşte 3 dakika daha kaynatalım ve şerbeti bir kenara alalım.
- Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alalım unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Son olarak portakal kabuğunu rendeleyelim ve hamura ekleyip yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Ortalarına fındıkları batıralım ve üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
- 200 derece fırında kontrollü şekilde yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim.
- Şeker pareler fırından çıktıktan sonra bir ılınmasını bekleyelim ve şeker pareleri bir borcama alalım ılık olan şerbeti üzerlerine dökelim.
- Şerbetini çektikten soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Püf noktası ; şekerpare ve şerbet ılık olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder