20 Nisan 2021 Salı

Portakallı Şekerpare Tarifi

 

Portakallı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Üzerleri için

  • Fındık

    Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şekeri, suyu tencerenin içine koyalım ve kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra içine 4 damla limon sıkalım kısık ateşte 3 dakika daha kaynatalım ve şerbeti bir kenara alalım.
  • Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alalım unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Son olarak portakal kabuğunu rendeleyelim ve hamura ekleyip yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Ortalarına fındıkları batıralım ve üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • 200 derece fırında kontrollü şekilde yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim.
  • Şeker pareler fırından çıktıktan sonra bir ılınmasını bekleyelim ve şeker pareleri bir borcama alalım ılık olan şerbeti üzerlerine dökelim.
  • Şerbetini çektikten soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
  • Püf noktası ; şekerpare ve şerbet ılık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder