Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı
- 1 büyük kuru soğan
- 2 kırmızı kapya biber
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Sac Kavurma Tarifi Yapılışı
- Etleri küçük küçük doğrayarak sacın içine alıp kısık ateşte yavaş yavaş suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
- Sonra içine küçük küçük doğradığımız soğanımızla yağı ekleyip etle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
- Biraz kavrulduktan sonra biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- En son domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayarak ekliyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak yarı kısık ateşte domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Domatesler suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun💞😋🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder