15 Nisan 2021 Perşembe

Sac Kavurma Tarifi

 

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

    Sac Kavurma Tarifi Yapılışı

  • Etleri küçük küçük doğrayarak sacın içine alıp kısık ateşte yavaş yavaş suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
  • Sonra içine küçük küçük doğradığımız soğanımızla yağı ekleyip etle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
  • Biraz kavrulduktan sonra biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • En son domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayarak ekliyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak yarı kısık ateşte domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Domatesler suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun💞😋🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder