Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 3 damla kırmızı gıda boyası
- 3 yemek kıyılmış ceviz
Tepsinin altına serpmek için ;
- Hindistan cevizi
Üzerine isteğe bağlı;
- Eritilmiş 10 gram çikolata
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencere alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Koyulaşınca altını kapatıp yağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Klasik fırın tepsisine bol miktarda hindistan cevizi serpip üzerine muhallebiyi gezdirip spatula yardımıyla tepsinin her tarafına yayalım .
- Buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirdikten sonra bir paket kremşantiyi sütle çırpıp üzerlerine sürelim.
- Bıçakla kesip üç kısmına biraz ceviz koyup saralım .
- Üzerine eritilmiş çikolata ile şeritler yapıp servis edebilirsiniz şimdiden yapan herkese afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder