21 Nisan 2021 Çarşamba

Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi

 

Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çiriş otu
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Sıvı yağ

Üzeri için :

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pul biberli kızgın yağ

    Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çiriş otlarını temizleyip iyice yıkadım.
  • Ufak ufak doğradım ve derin bir tencereye alıp orta ateşte pişirdim.
  • Aynı ıspanak haşlar gibi, çiriş otlarını haşladıktan sonra süzgeçten geçirdim.
  • Kuru soğanı ufak ufak yemeklik doğradım ve tencerenin içene yağ ekleyip soğanlarımı kavurdum .
  • Üzerine salça ekleyip biraz kavurdum .
  • Baharatları ve tuz ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile tenceredeki salçalı sosun üzerine döküp beş dakika daha pişirdim .
  • Sosu daha sonra üzerine süzdüğüm çiriş otunu döküp iyice kavurdum, ondan sonra ocağın altını kapatTtım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve üzerine pul biber yağ kızdırdım.
  • Sonra çiriş otu kavurmamı sarımsaklı yoğurt ile servis ettim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder