Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo çiriş otu
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Sıvı yağ
Üzeri için :
- Sarımsaklı yoğurt
- Pul biberli kızgın yağ
Sarımsak Yoğurtlu Çiriş Otu Kavurması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çiriş otlarını temizleyip iyice yıkadım.
- Ufak ufak doğradım ve derin bir tencereye alıp orta ateşte pişirdim.
- Aynı ıspanak haşlar gibi, çiriş otlarını haşladıktan sonra süzgeçten geçirdim.
- Kuru soğanı ufak ufak yemeklik doğradım ve tencerenin içene yağ ekleyip soğanlarımı kavurdum .
- Üzerine salça ekleyip biraz kavurdum .
- Baharatları ve tuz ekleyip 1 çay bardağı sıcak su ile tenceredeki salçalı sosun üzerine döküp beş dakika daha pişirdim .
- Sosu daha sonra üzerine süzdüğüm çiriş otunu döküp iyice kavurdum, ondan sonra ocağın altını kapatTtım.
- Sarımsaklı yoğurt ve üzerine pul biber yağ kızdırdım.
- Sonra çiriş otu kavurmamı sarımsaklı yoğurt ile servis ettim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder