14 Nisan 2021 Çarşamba

Sodalı Çıtır Börek Tarifi

 

Sodalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Peynir

Üzeri için;

  • Susam

    Sodalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcı hazırlayalım, ıspanakları temizleyip süzelim.
  • Tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ispanakları ilave edip karıştıralım.
  • En son tuz ve baharatları ilave edip çok öldürmeden ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Sosu için kaseye malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha açıp sostan her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • Kenar kısımları hafif kapatıp ıspanaklı harçtan uç kısıma yayalım.
  • Rulo şeklinde sarıp aynı ölçülerde keselim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayıp kalan sosu üzerine fırça yardımıyla sürelim.
  • Strec filmle tepsinin üzerini kapatıp yufkamızı 2-3 saat dinlendirelim.
  • Ben 1 gece önceden hazırladım.
  • Dinlenen böreğimizin üzerine susam serpip 190 derece fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder