Sodalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- Yarım şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Peynir
Üzeri için;
- Susam
Sodalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlayalım, ıspanakları temizleyip süzelim.
- Tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ispanakları ilave edip karıştıralım.
- En son tuz ve baharatları ilave edip çok öldürmeden ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra peyniri ilave edip karıştıralım.
- Sosu için kaseye malzemeleri alıp karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha açıp sostan her tarafına gelecek şekilde sürelim.
- Kenar kısımları hafif kapatıp ıspanaklı harçtan uç kısıma yayalım.
- Rulo şeklinde sarıp aynı ölçülerde keselim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayıp kalan sosu üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- Strec filmle tepsinin üzerini kapatıp yufkamızı 2-3 saat dinlendirelim.
- Ben 1 gece önceden hazırladım.
- Dinlenen böreğimizin üzerine susam serpip 190 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder