İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı biber salçası(tam dolu olmayacak)
- 1 yemek kaşığı domates salçası( tam dolu olmayacak)
- Pul biber, toz biber
- 3 su bardağı sıcak su
İç harcı için
- 500 gram kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Pul biber, isot, kimyon, karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- Ceviz içi (iri doğranmış)
- Sıvı yağ
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftelik bulguru ve irmiği ağzı kapalı bir kapta ıslatıp dinlendirin.
- Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyerek rondodan geçirmiş olduğunuz soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ayrı bir tavayada kıymayı alarak kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun ( çok kurutmayın)
- Sonra salçasını ve baharatların ekleyip karıştırın daha sonra pembeleşen soğanı ve maydanozuda ekleyerek karıştırın.
- En sonunda cevizini ekleyerek altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Şişmeye bıraktığımız bulgur karışımını yoğurabileceğiniz bir tepsiye alarak üzerine salça, un, yumurta, pulbiber, toz biber ve tuzunu ekleyerek güzelce yoğurun.
- Güzelce yoğurduktan sonra elinize cevizden biraz büyük parçalar alıp hamuru yuvarlayın, sonra dilediğiniz gibi şekiller verin.
- En sonundada bol ve kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder