27 Nisan 2021 Salı

Söğürtme Kebabı Tarifi

 

Söğürtme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 ‘er çay kaşığı karabiber, kırmızı tozbiber, kimyon
  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ dolu dolu

    Söğürtme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Köfte için malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  • Şekil verip buzdolabında yarım saat ya da bir saat kadar dinlendirelim.
  • Patlıcan ve biberleri birkaç yerinden bıçakla delelim.
  • Soğanı ortadan ikiye bölelim.
  • Domatesle birlikte hepsini fırın tepsisine koyup 200 derecelik fırında közleyelim.
  • Közlendikten sonra üzerini streçle kapatıp ya da bir buzdolabı poşeti içine koyarsanız nemlenir ve soyulması kolay olur.
  • Patlıcanı biberleri domatesi ve soğanı ince ince doğrayın.
  • Sarımsağını rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu da ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alın güzel yayın.
  • Köfteleri ister fırında istersenizde tava da pişirin.
  • Ben az yağda tava da pişirdim.
  • Pişen köfteleri de servis tabağında ki sebzelerin üzerine dizin.
  • Sos tenceresinde tereyağını kızdırın ve üzerine dökün.
  • Közlenmiş domates ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder