Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 buçuk su bardağı s
- Çeyrek limon
Üzeri için:
- Ceviz
Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşli ocağın üzerine bırakıp kaynamaya bıraktım,
- Daha sonra revani için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp iyice çırptım.
- Daha sonra üzerine yoğurt, süt, sıvı yağ ekleyip iyice bir karıştırdım.
- Daha sonra üzerine irmik, un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip iyice karıştırdım.
- Sonra borcam tepsimin altını yağlayıp revani hamurunu tepsime döküp yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
- Sonra fırından alıp 10 dk kadar bekleyip üzerine ılık şerbeti eşit şekilde gezdirip döktüm.
- Daha sonra revani iyice şerbeti sünger gibi çektikten sonra yaklaşık 1 saat beklettim ve üzerine öğütülmüş ceviz ile süsleyip servis yaptım ve gerçekten tam ölçülü güzel kıvamlı ve çok lezzetli bir revani oldu denemenizi öneririm şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😊 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder