Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kemiksiz tavuk but
- 4 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı
- Karabiber
- Tuz
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların sap kısmını kesilmeden çizgili bir şekilde soyulur. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletilir ve süzülür. İyice kurulanır.
- Patlıcanları yağda kızartmak için bir tavaya kızartma yağı alınır. Dilerseniz yağlayıp baharatlayarak fırına da verebilirsiniz böylece patlıcanlar daha az yağda pişeceklerdir.
- Tavuk eti kuşbaşı doğranır. Dilerseniz göğüste kullanabilirsiniz. Ancak kemiksiz but daha yağlı olduğu için göğüs gibi kuru olmayacaktır.
- Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyulur, tavuklar sotelenir. Suyunu çekip sadece yağı kalıncaya dek sotelenir. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak da eklenerek soteleme işlemine devam edilir.
- Doğranmış yeşil biber de eklenir. Ardından 2 dakika sonra domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirilir.
- Patlıcanların ortası uzunlamasına açılır ve hazırlanan tavuklu iç patlıcanların içine yerleştirilir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınız üzerine ince dilimlenmiş biber ve domates eklenir.
- 1 su bardağı sıcak su ve az miktarda salça ile sos hazırlanır ve tepsinin zeminine boşaltılır. 175 derecelik fırında 20 dakika da pişecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder