22 Nisan 2021 Perşembe

Tavuklu Karnıyarık Tarifi

 

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kemiksiz tavuk but
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • Karabiber
  • Tuz 

Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısmını kesilmeden çizgili bir şekilde soyulur. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletilir ve süzülür. İyice kurulanır.
  • Patlıcanları yağda kızartmak için bir tavaya kızartma yağı alınır. Dilerseniz yağlayıp baharatlayarak fırına da verebilirsiniz böylece patlıcanlar daha az yağda pişeceklerdir.
  • Tavuk eti kuşbaşı doğranır. Dilerseniz göğüste kullanabilirsiniz. Ancak kemiksiz but daha yağlı olduğu için göğüs gibi kuru olmayacaktır.
  • Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyulur, tavuklar sotelenir. Suyunu çekip sadece yağı kalıncaya dek sotelenir. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak da eklenerek soteleme işlemine devam edilir.
  • Doğranmış yeşil biber de eklenir. Ardından 2 dakika sonra domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişirilir.
  • Patlıcanların ortası uzunlamasına açılır ve hazırlanan tavuklu iç patlıcanların içine yerleştirilir. Patlıcanlar fırın tepsisine alınız üzerine ince dilimlenmiş biber ve domates eklenir.
  • 1 su bardağı sıcak su ve az miktarda salça ile sos hazırlanır ve tepsinin zeminine boşaltılır. 175 derecelik fırında 20 dakika da pişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder