21 Nisan 2021 Çarşamba

Tramisu Tarifi

 

Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta sarısı (ben 1 tane kullandım)
  • Yarım su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 180 gram mascarpone (veya 200 gram krempeynir tuzsuz)
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1 fincan demlenmiş granül kahve
  • (Bu malzemeyle üç adet cup çıkıyor )

    Tramisu Tarifi Yapılışı

  • Un, nişasta, yumurtayı tencerede karıştıralım.
  • Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştıralım pürüzsüz oluncaya kadar devam edelim.
  • Ocağa alıp karıştırarak pişirelim kaynayınca kenara alıp ara sıra karıştırarak soğutalım
  • Soğuyan muhallebi ye mascarpone ve vanilyayı ekleyip tekrar güzelce çırpalım( ne kadar çok karıştıralım dedim kafam karıştı😀)
  • Bisküvileri ılınmış kahveye batırıp cuplara dizelim üstüne kremayı yayalım, bir sıra daha bisküvi üzerine tekrar kremayla bitirelim.
  • Servise yakın kakao eleyip meyvelerle süsleyelim (en çok yakışanı çilek oluyor bence)
  • 1 saat dinlenince servis edebiliriz (bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli oluyor)
  • Afiyet olsun 🌺🍃

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder