Tül Böreği Tarifi ��Çin Malzemeler
- 2 hazır yufka
- 2.5 su bardağı süt
- 5 yumurta
- 125 gr margarin
- 100 gr kaşar peyniri
- Tuz
Tül Böreği Nasıl Yapılır?
- Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
- Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
- Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, peynirli gül böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder