9 Nisan 2021 Cuma

Yumuşacık Ispanak Böreği Tarifi

 

Yumuşacık Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 2 adet kuru soğan büyük boy
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ su bardağı sıvı yağ (ıspanağı kavurmak için )

Sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Yumuşacık Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları temizleyip yıkayalım.
  • Daha sonra ince ince doğrayıp yemeklik doğranmış kuru soğanla birlikte sıvı yağ da kavuralım.
  • 5 dk kavrulan soğanların üzerine yıkanmış ıspanakları ve baharatlarını ekleyip bir iki tur karıştırıp ocaktan alalım.
  • Yufkaların hepsini düz bir zemine serip kalem böreği şeklinde dörde bölelim .
  • Daha sonra yumurtalı sostan fırça yardımı ile sürelim .
  • Yufkanın geniş tarafın ıspanaklı harçtan birer kaşık koyup saralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20- 25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine tereyağı sürelim afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder