9 Nisan 2021 Cuma

Zerde Tatlısı Tarifi

 

Zerde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5, 5 su bardağı su pirinçleri haşlamak için
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su nişastayı açmak için
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı sıcak su zerdeçal için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

    Zerde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri yıkayıp tencereye alın ve üzerine 5, 5 su bardağı suyu ekleyip haşlanmaya bırakın.
  • Nişastayı yarım su bardağı su ile açın.
  • Zerdeçalın üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine zerdeçallı suyu ve şekeri ekleyip karıştırın kaynamaya başlayınca üzerine nişastayı ekleyip karıştırın ve 1-2 dk kaynatın.
  • Altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kupalara veya kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın iyice soğuduktan sonra üzerine fıstık vs serpin ve servis edin. Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder