Zerde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 5, 5 su bardağı su pirinçleri haşlamak için
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su nişastayı açmak için
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı sıcak su zerdeçal için
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Toz antep fıstığı
Zerde Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alın ve üzerine 5, 5 su bardağı suyu ekleyip haşlanmaya bırakın.
- Nişastayı yarım su bardağı su ile açın.
- Zerdeçalın üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine zerdeçallı suyu ve şekeri ekleyip karıştırın kaynamaya başlayınca üzerine nişastayı ekleyip karıştırın ve 1-2 dk kaynatın.
- Altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Servis edeceğiniz kupalara veya kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın iyice soğuduktan sonra üzerine fıstık vs serpin ve servis edin. Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder