Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu eti
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
Ankara Tava Tarifi Yapılışı
- Yemeğimiz için kuzu kuşbaşı etimizi haşlayalım.
- O haşlanırken bizde tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup üzerine arpa şehriyeyi dökelim.
- Rengi dönene kadar iyice kavuralım.
- Kavrulunca kenara koyalım.
- Soğanı biberleri yemeklik doğrayalım.
- Domatesleri rendeleyelim.
- Pişen etin suyunu süzelim.
- Zeytinyağı ve tereyağını koyup kavuralım.
- Doğranmış soğanı, biberleri ve sarımsağı ilave edip iyice kavuralım.
- Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Rendelenmiş domatesi ilave edip bir tur daha kavuralım.
- Daha sonra arpa şehriyeyi ilave edelim.
- Üzerine sıcak suyu dökelim.Ben birazını et suyu birazını normal su kullandım.
- Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonu ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Suyunu çekene dek pişirelim.
- Altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dileyen fırında pişirebilir ben tencerede tercih ettim. Kuzu eti yerine tavuk etiylede yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder