12 Mayıs 2021 Çarşamba

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su

    Ankara Tava Tarifi Yapılışı

  • Yemeğimiz için kuzu kuşbaşı etimizi haşlayalım.
  • O haşlanırken bizde tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup üzerine arpa şehriyeyi dökelim.
  • Rengi dönene kadar iyice kavuralım.
  • Kavrulunca kenara koyalım.
  • Soğanı biberleri yemeklik doğrayalım.
  • Domatesleri rendeleyelim.
  • Pişen etin suyunu süzelim.
  • Zeytinyağı ve tereyağını koyup kavuralım.
  • Doğranmış soğanı, biberleri ve sarımsağı ilave edip iyice kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Rendelenmiş domatesi ilave edip bir tur daha kavuralım.
  • Daha sonra arpa şehriyeyi ilave edelim.
  • Üzerine sıcak suyu dökelim.Ben birazını et suyu birazını normal su kullandım.
  • Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonu ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  • Suyunu çekene dek pişirelim.
  • Altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Dileyen fırında pişirebilir ben tencerede tercih ettim. Kuzu eti yerine tavuk etiylede yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder